Greek  Greek  Greek  English

Ελιές

 Μαζικές ποσότητες ελιών παραδίδονται σε βαρέλια μεικτού βάρους 240 Kg, τα οποία είναι η μεγαλύτερη συσκευασία.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 
Είναι παγκοσμίως γνωστές για το πολύ μεγάλο τους μέγεθος και την εξαιρετική τους γεύση λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ελαιόλαδο. Παράγονται μόνο στη Χαλκιδική. Μπορούν να πωληθούν ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, σε φέτες, μαριναρισμένες, βιολογικές, ακόμα και σε μαύρη μορφή ή γεμιστές με κάθε πιθανό συνδυασμό, όπως τις επιθυμείτε.
Είναι το το πιο δημοφιλές προιόν μας !!

 

Χαλκιδικής

Χαλκιδικής

 Ποικιλία που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στη Χαλκιδική και είναι γνωστή ως γαιδουρελιά,λόγω του σχετικά μεγάλου μεγέθους των καρπών της.Η συγκεκριμένη ποικιλία παράγει καρπούς κυλινδροκωνικού σχήματος που φέρουν θηλή.Το μέσο βάρος του καρπού κυμαίνεται μεταξύ 4 έως 14 γρ.,συνηθέστερα όμως μεταξύ 6 και 10 γρ.Κατά μέσο όρο 120-140 καρποί της ποικιλίας αυτής ζυγίζουν ένα κιλό,έναντι των 180-200 καρπών της ποικιλίας 

 

Καλαµών

Καλαµών

 Κάθε χρόνο μαζεύουμε ελιές εδώ στην Καλαμάτα, γύρω στο Νοέμβριο. Από τις χοντρολιές λοιπόν φτιάχνουμε ελίτσες για φάγωμα. Υπάρχουν δυο τρόποι για να τις φτιάξουμε, είτε χαρακτές, είτε όχι. Οι χαρακτές γίνονται πολύ πιο γρήγορα και μέσα σε 15 μέρες έχεις έτοιμες ελιές.